Politika zaštite privatnosti

Na amber.rs, dostupnom sa https://www.amber.rs, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost posetilaca. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste informacija koje prikuplja i beleži amber.rs i kako ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili Vam je potrebno više informacija o našoj politici privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Ova Politika privatnosti se odnosi samo na naše onlajn aktivnosti i važi za posetioce našeg sajta u vezi sa informacijama koje dele i/ili prikupljaju na amber.rs. Ova politika se ne primenjuje na informacije prikupljene van mreže ili putem drugih kanala osim ove veb stranice.

Saglasnost

Korišćenjem naše veb stranice, ovim se slažete sa našom Politikom privatnosti i saglasni ste sa njenim uslovima.

Informacije koje prikupljamo

Lični podaci koje se od vas traže i razlozi zbog kojih se od vas traži da ih dostavite biće Vam jasni u trenutku kada od Vas tražimo da dostavite svoje lične podatke.

Ako nas kontaktirate direktno, možda ćemo dobiti dodatne informacije o Vama kao što je Vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, sadržaj poruke i/ili priloga koje nam možete poslati, kao i sve druge informacije koje odlučite da pružite.

Kako koristimo vaše informacije

Koristimo informacije koje prikupljamo na različite načine, uključujući:

 • Obezbeđivanje, upravljanje i održavanje naše veb stranice
 • Poboljšavanje, personalizovanje i proširenje naše veb stranice
 • Razumevanje i analiziranje kako koristite našu veb stranicu
 • Razvijanje novih proizvoda, usluga, karakteristika i funkcionalnosti
 • Komuniciranje sa Vama, bilo direktno ili preko jednog od naših partnera, uključujući i korisničku podršku, da Vam pružimo ažuriranja i druge informacije u vezi sa veb lokacijom, kao i u marketinške i promotivne svrhe
 • Šalje Vam mejlove
 • Pronalaženje i sprečavanje prevara

 

 

Log fajlovi

amber.rs prati standardnu proceduru korišćenja log fajlova. Ove datoteke evidentiraju posetioce kada posete veb stranicu. Sve hosting kompanije to rade kao deo analitike hosting usluga. Informacije koje prikupljaju datoteke evidencije (log fajlovi) uključuju adrese internet protokola (IP), tip pretraživača, Internet provajdera (ISP), datum i vremensku oznaku, stranice za upućivanje/izlaz i eventualno broj klikova. Oni nisu povezani ni sa kakvim informacijama koje se mogu lično identifikovati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje sajta, praćenje kretanja korisnika na veb stranici i prikupljanje demografskih informacija.

Kolačići

Kao i svaki drugi veb-sajt, amber.rs koristi ‘kolačiće’. Ovi kolačići se koriste za čuvanje informacija, uključujući preferencije posetilaca i stranice na veb lokaciji kojima je posetilac pristupio ili posetio. Informacije se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše veb stranice na osnovu tipa pretraživača posetilaca i/ili drugih informacija.

Za više opštih informacija o kolačićima, pročitajte više na veb lokaciji Cookie Consent.

Politika privatnosti partnera za oglašavanje

Možete pogledati ovu listu da biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od reklamnih partnera amber.rs.

Oglasni serveri ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacons koji se koriste u njihovim odgovarajućim oglasima i linkovima koji se pojavljuju na amber.rs, a koji se šalju direktno u pretraživač korisnika. Oni automatski dobijaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove tehnologije se koriste za merenje efikasnosti njihovih reklamnih kampanja i/ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na veb lokacijama koje posećujete.

Imajte na umu da amber.rs nema pristup niti kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste treći oglašivači.

Politika privatnosti trećih strana

Politika privatnosti amber.rs ne važi za druge oglašivače ili veb-sajtove. Stoga Vam savetujemo da konsultujete odgovarajuću politiku privatnosti ovih nezavisnih servera oglasa za detaljnije informacije. Može uključivati njihove prakse i uputstva o tome kako da odustanete od određenih opcija.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem pojedinačnih opcija pretraživača. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima sa određenim veb pretraživačima, možete ih pronaći na odgovarajućim veb lokacijama pretraživača.

 

GDPR prava na zaštitu podataka

Želeli bismo da budemo sigurni da ste u potpunosti svesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

 • Pravo na pristup – Imate pravo da zahtevate kopije Vaših ličnih podataka. Možemo Vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.
 • Pravo na ispravku – Imate pravo da zahtevate da ispravimo sve informacije za koje smatrate da su netačne. Takođe imate pravo da zahtevate da dopunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.
 • Pravo na brisanje – Imate pravo da zahtevate da izbrišemo Vaše lične podatke, pod određenim uslovima.
 • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu Vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 • Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo da uložite prigovor na našu obradu Vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 • Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da zahtevate da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji, ili direktno Vama, pod određenim uslovima.
 • Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da Vam odgovorimo. Ako želite da iskoristite bilo koje od ovih prava, kontaktirajte nas.

Informacije o deci

Još jedan bitan deo našeg prioriteta je zaštita dece dok koriste internet. Podstičemo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju i/ili prate i vode njihove aktivnosti na mreži.

amber.rs ne prikuplja svesno nikakve lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je Vaše dete dalo ovu vrstu informacija na našoj veb stranici, preporučujemo Vam da nas odmah kontaktirate i mi ćemo se potruditi da odmah ukloniti takve informacije iz naše evidencije.